LEERWERK TRAJECT TOT ELEKTROMONTEUR!
Voor statushouders

Een MBO-diploma én een vaste baan!

Ben je bekend met elektrotechniek en wil je graag leren en werken? Ontdek dan meer over het leerwerktraject voor statushouders van Enexis in samenwerking met het UAF en gemeentes in Noord-Brabant en Limburg. Op deze pagina vind je meer informatie over de stappen in het traject en delen de andere monteurs in opleiding hun ervaringen via onderstaande video.

STAP 1: HET SCHAKELTRAJECT

Na een screening start je met een voorbereidend schakeltraject van 4 maanden (met behoud van uitkering). Je krijgt Nederlandse les, leert diverse praktijkvaardigheden en veilig werken met elektra. Certificaten zoals VCA kun je meteen op je cv zetten. Je komt in aanmerking als je:

  • Een verblijfsvergunning asiel of een Nederlands ID-Bewijs hebt;
  • In Noord-Brabant of Limburg woont;
  • Ervaring hebt in de elektrotechniek;
  • De Nederlandse taal beheerst (minimaal B1 niveau);
  • Bereid bent om ook ’s avonds en in het weekend te werken;
  • Een Nederlands rijbewijs hebt of deze wilt halen (op kosten van Enexis).

STAP 2: OPLEIDING ELEKTROMONTEUR

Na je voortraject doe je een mbo-3 leerwerktraject elektrotechniek. Deze opleiding duurt twee jaar. Twee dagen per week volg je theorie- en praktijklessen op de Enexis Vakschool in Eindhoven. Onze praktijkdocenten leren je om te werken met verschillende materialen en gereedschappen. De overige drie dagen doe je praktijkervaring op, bijvoorbeeld door met onze monteurs mee te gaan om werkzaamheden te verrichten. Tijdens je opleiding krijg je een arbeidscontract voor bepaalde tijd bij Enexis. Ook geven we je begeleiding op maat. Als je bijvoorbeeld extra taallessen nodig hebt dan regelen we dat.

STAP 3: AAN HET WERK

Heb je de opleiding afgerond, dan ontvang je het erkende mbo-3 diploma Elektromonteur. Bovendien start je meteen met werken bij Enexis Netbeheer. Je krijgt een leuke baan bij een bedrijf wat je helpt in je ontwikkeling. We werken met goed gereedschap en werkkleding. Oftewel; een mooie toekomst!

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Meld je dan hier aan voor ons leerwerktraject bij het UAF of neem contact op via: 
Telefoon: (030) 252 08 35
E-mailadres: advies@uaf.nl

OVER ONS

Als je graag wilt werken bij een bedrijf dat invloed heeft op het dagelijkse leven van jou en je omgeving, dan zit je bij Enexis Netbeheer goed! Stel je het volgende maar eens voor; je staat ‘s morgens op, en pakt je opgeladen telefoon en doet het licht aan. Vervolgens loop je naar de badkamer om je dag te starten met een warme douche. Eenmaal beneden open je de koelkast om je brood te beleggen met gekoelde vleeswaren. Dit alles zou zonder Enexis Netbeheer niet mogelijk zijn, wij voorzien namelijk ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas.