LEERWERK TRAJECT ENEXIS VOOR STATUSHOUDERS

Een diploma én een vaste baan!

Ben je bekend met (elektro)techniek en wil je graag leren en werken? Ontdek dan meer over het leerwerktraject voor statushouders van Enexis in samenwerking gemeentes in de omgeving van Eindhoven. Op deze pagina vind je meer informatie over de stappen in het traject en delen deelnemers hun ervaringen via onderstaande video. 

STAP 1: HET SCHAKELTRAJECT

Na een screening start je met een voorbereidend schakeltraject van 4 maanden (met behoud van uitkering). Je krijgt Nederlandse les, leert diverse praktijkvaardigheden en veilig werken met elektra. Certificaten zoals VCA kun je meteen op je cv zetten. Je komt in aanmerking als je:

  • Een verblijfsvergunning asiel of een Nederlands ID-Bewijs hebt;
  • In regio Eindhoven woont;
  • Ervaring hebt in de elektrotechniek;
  • De Nederlandse taal beheerst (minimaal B1 niveau);

STAP 2: OPLEIDING TOT MONTEUR, UITVOERDER OF ENGINEER

Nadat je het voortraject succesvol doorlopen hebt, wordt samen met jou een functie uitgezocht die past bij je ervaring en kennis. Dit kan onze opleiding tot monteur zijn, maar ook onze uitvoerders- of Engineers Academy. Tijdens je opleiding krijg je een arbeidscontract voor bepaalde tijd bij Enexis. Ook geven we je begeleiding op maat. Als je bijvoorbeeld extra taallessen nodig hebt dan regelen we dat.

 

Monteur of uitvoerder

Voor de functie van monteur volg je een MBO-2 of MBO-3 traject elektrotechniek. Deze opleiding duurt 2 jaar. Twee dagen per week volg je theorie- en praktijklessen op de Enexis Vakschool in Eindhoven. Onze praktijkdocenten leren je om te werken met verschillende materialen en gereedschappen. De overige drie dagen doe je praktijkervaring op, bijvoorbeeld door met onze ervaren monteurs mee te gaan om werkzaamheden te verrichten.

Indien je over voldoende kennis en ervaring beschikt, kun je bij Enexis ook aan de slag als (aankomend) uitvoerder. Je bent dan projectleider, waarbij je de verantwoordelijkheid krijgt over de uitvoering van verschillende uitdagende projecten. Ook deze (vervolg)opleiding duurt 2 jaar. De opleiding is een mooie combinatie van werken en leren, waarbij je veel zelfstandig werkt, maar wordt ook goed begeleid door een mentor en persoonlijk begeleider.

Engineer

Je kunt je ook ontwikkelen tot medewerker engineering (dit is de werkvoorbereider voor de projecten) of tekenaar. Voor deze functies bieden wij een opleidingstraject aan bestaande uit vakinhoudelijke trainingen en begeleiding door een buddy. Voor welke functie jij in aanmerking komt hangt vooral af van je achtergrond en ambitie.

Als (aankomend) engineer ga je aan de slag met complexe technische vraagstukken en hebt al snel veel verantwoordelijkheid. Bij Enexis fungeert de engineer als projectmanager; je gaat projecten draaien om onze netwerken in stand te houden, te vervangen of uit te breiden. Je neemt steeds meer taken op je en bouwt dit uit tot je zelfstandig projecten draait. Dit is volledig afhankelijk van hoe snel jij je kunt en wil ontwikkelen. Ondertussen volg je trainingen op het gebied van veiligheid, vakkennis, ICT en soft skills. Je krijgt daarbij alle tijd en vrijheid om ons bedrijf en de energiewereld te leren kennen.

STAP 3: AAN HET WERK

Heb je de opleiding afgerond, dan start je meteen met werken bij Enexis Netbeheer. Je krijgt een leuke baan bij een bedrijf dat je helpt in je ontwikkeling. We werken met veel plezier met elkaar aan een stabiel net voor Nederland. Oftewel; een mooie toekomst!

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Meld je dan nu aan voor ons leerwerktraject door contact op te nemen via onderstaande contactgegevens of direct je cv op te sturen naar:
Emailadres:
kim.neervens@enexis.nl

Telefoon: 06-15436374

OVER ONS

Als je graag wilt werken bij een bedrijf dat invloed heeft op het dagelijkse leven van jou en je omgeving, dan zit je bij Enexis Netbeheer goed! Stel je het volgende maar eens voor; je staat ‘s morgens op, en pakt je opgeladen telefoon en doet het licht aan. Vervolgens loop je naar de badkamer om je dag te starten met een warme douche. Eenmaal beneden open je de koelkast om je brood te beleggen met gekoelde vleeswaren. Dit alles zou zonder Enexis Netbeheer niet mogelijk zijn, wij voorzien namelijk ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland van elektriciteit en gas.